Hjem Aktiviteter Om oss Bilder Medlem side Linker Kontakt Sport

Osterøy  Motorsportklubb er en selvstendig avdeling i Osterøy Mc-Club!

Litt om Osterøy Motorsportklubb

Klubben har ca. 11 aktive medlemmer. Klubben har 4 sykler til låns som du kan låne i begynnelsen. Området me kjøre på, er eit             gammalt nedlagt gruveområde….        

Trial     

Trial er ein motorsykkelsport som går ut på å kjøre i vanskelig terreng utan å sette føttene nedi. Kjøringa føregår ståande på motorsykkelen i sakte fart. Man kjører i løyper som blir laget i terrenget, og de kallast seksjonar. I seksjonane kan det være steinar, trestammer, røtter eller anna som gjør det vanskelig og komme fram.

For å bli god i trial må man ha god balanse, utholdenhet, koordinasjon og konsentrasjon. Man kan begynne å kjøre trial det året man fyller 6. Alle må ha med seg ein voksen når de kjører.

Trialkjøring skal bare skje i regi av ein klubb, og på et godkjent område under organisert trening. Alle som kjører må ha gyldig lisens (forsikring), enten engangslisens eller årslisens. Trial er den rimeligaste form for motorsport man kan drive med, og det er heller ikkje dyrt sammenlignet med ein del andre idrettar.

Link: www.osteroymotorsportklubb.no

Roadracing

HVA ER DET MED ROADRACING DA? 
Et spørsmål som egentlig ikke krever noe svar, men det kan sies sånn: 
Adrenalinkicket du får ved å kjøre en skikkelig sprek motorsykkel så fort du kan i konkurranse med mange andre, kan sammenlignes med det man føler under fritt fall i et fallskjermhopp. 
 Bortsett fra at det varer i 30 minutter i stedet for noen sekunder…  
Og så går det tidvis litt fortere med motorsykkel enn i fritt fall da…….

DEBUTANTKURS 
Hvert år er det 2-300 nye personer som tar debutant-kurset som gir deg mulighet til å løse RR-lisens. 
Kursene arrangeres som regel i April/Mai, går over 3 dager og koster ca 2500kr. For å være med trenger du: Motorsykkel og skikkelig kjøreutstyr……OG LITT GUTS! 
Bare et mindretall av de som tar kurset fortsetter å kjøre aktivt av forskjellige grunner. Noen tar kurset fordi det er utrolig lærerikt og nyttig erfaring for kjøring i trafikken. Det konkurreres i  flere klasser, avhengig av sykkeltype og ferdighetsnivå.

HVEM KJØRER ROADRACING? 
I det norske miljøet finner du alle typer mennesker i alderen 20-60 år, alle med felles interesse i å kjøre fort på motorsykkel……. på bane vel og merke.  
Du vil fort finne ut at de som kjører aktivt VET hva det er å kjøre fort på motorsykkel, og at de ikke kan sammenlignes med de som TROR de kan kjøre fort ved å grisekjøre langs veien.

KAN DU KJØRE ROADRACING? 
Selvfølgelig!!! 
Har du råd til en sykkel på veien, har du i alle fall råd til å prøve deg på banen. En konkurransedyktig sykkel ligger på 20-40.000kr, så den som VIL den KAN. Du blir som regel ikke verdensmester med det første, men du slipper i alle fall å sitte og si:”Fytti katta så gøy det hadde vært å prøve……”

Dersom du er interessert i å vite mer om RR, prøv denne linken:  www.racing.no
…..Eller ta deg rett og slett en prat med Lars’n om saken.

Kunne du tenke deg og begynne med trial? Då kan du ta turen innom Litland på Osterøy og prøvekjøre. 

NB! ta med ein voksen.

 

De ansvarlige for klubben:  
Espen Tønjum  
tlf 56 39 24 72
  
Asbjørn Hanssen  
tlf 90 60 26 01